روش نگهداری هندوانه در مدت زمان طولانی

مدت زمان نگهداری از هندوانه بسیار کوتاه است. به همین دلیل در همه فصول این میوه پر از ویتامین را نمیتوان پیدا کرد.


										روش نگهداری هندوانه

ساده ترین روش نگهداری هندوانه تابستانی تا شب یلدا

هندوانه میوه ای پر آب است. برای رفع عطش و تشنگی در فصل گرم تابستان مناسب است. در فصل پاییز و تابستان زیاد مورد استفاده نیست. اما در ششب یلدا بسیار متقاضی و مشتری دارد. برای نگهداری هندوانه در طول پاییز و زمستان یک روش ساده پیشنهاد می دهیم. در این روش شمع را ذوب کرده تمام سطوح هندوانه را با آن بپوشانید.

مراحل اجرا

  • ابتدا هندوانه ای حدود ۴ کیلو گرم با پوست تقریبا ضخیم انتخاب کنید.
  • دقت کنید هندوانه کاملا رسیده نباشد.
  • سطح پوست هندوانه کاملا سالم و بدون بریدگی و یا خرابی باشد.
  • پس یک هندوانه متوسط با پوست ضخیم ایده ال است.
  • بوسیله پارچه ای خشک سطح پوست هندوانه را کاملا پاک و خشک کنید.
  • شمع را ذوب کرده بگذارید کمی خنک شود.
  • روی سطح هندوانه بریزید و بگذارید کاملا خنک شود.
  • سرتاسر پوست هندوانه را به قطر نیم سانتی متر با این روش بپوشانید.
  • مقداری پوشال درون جعبه چوبی و یا هر جعبه دیگری قرار دهید. هندوانه را درون جعبه قرار دهید.
  • دقت کنید هیچ سوراخی روی هندوانه ایجاد نشده باشد.
  • شمع ذوب شده تمام سطوح را کاملا در بر گرفته باشد. روی هندوانه را بپوشانیده.
  • در مکانی تاریک، خنک و خشک نگهداری کنید.
  • گاهی به آن سرکشی کنید تا شکاف و یا سوراخی رویش ایجاد نشده باشد.

نگهداری هندوانه در سردخانه

هندوانه اگر در معرض هوای سرد قرار بگیرد، ظرف مدت کوتاهی از بین می‌رود. به طور معمول عمر هندوانه پس از برداشت در دمای ۱۳ درجه سانتیگراد بین ۱۴ تا ۲۱ روز است. اما در دمای یخچال طول عمر این میوه کاهش یافته و به ۷ روز می‌رسد. به علاوه قرار دادن هندوانه در یخچال باعث می‌شود، بتاکاروتن موجود در آن از بین برود. همانطور که می‌دانید بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود.
برای نگهداری این میوه مکان های مخصوصی به عنوان سردخانه و یا سالن های برودتی وجود دارد. محصول مورد نظر را برای نیاز بازار نگهداری و در مواقع لازم روانه میادین و فروشگاه ها می شود.

راهکارهای نگهداری هندوانه برش خورده

مدت زمان نگهداری هندوانه برش خورده در یخچال کوتاه است، به طوری‌ که حداکثر می‌توانید آن را به مدت ۷ روز در یخچال نگهداری کرد. پس از این مدت فساد میوه آغاز خواهد شد.

۱. نگهداری هندوانه بریده شده با پوست

هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. روی آن را پلاستیک یا سلفون بکشید. بهتر است از پلاستیک یا سلفون دو لایه استفاده کنید. روی هندوانه را کاملا با آن بپوشانید که طعم مواد غذایی موجود در یخچال را به خود نگیرد.
پس از پوشاندن روی هندوانه با پلاستیک، آن را در یخچال قرار دهید. با این روش می‌توانید هندوانه را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

۲. روش نگهداری هندوانه بریده شده بدون پوست

پوست هندوانه را جدا کرده و سپس آن را به صورت مکعبی برش بزنید.
برش‌های هندوانه را در ظرف درب داری که هوا به داخل آن نفوذ نکند، قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: در صورت نگهداری برش‌های هندوانه در ظرف درب‌دار غیر قابل نفوذ؛ هندوانه پس از ۳ الی ۴ روز شیرینی و تازگی خود را از دست می‌دهد. یا آب هندوانه از آن خارج شده و طعم آن تغییر می‌کند، بنابراین سعی کنید هندوانه را حداکثر ظرف یک الی ۲ روز مصرف کنید.

روش نگهداری هندوانه در منزل به روش فریز کردن

ابتدا هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، سپس با استفاده از یک چاقوی بلند و تیز، پوست هندوانه را جدا کنید.
هندوانه را به صورت مکعبی برش بزنید و یک ردیف از آن را در سینی چیده و در فریزر قرار دهید.
صبر کنید تا مکعب‌های هندوانه یخ بزنند و سفت شوند. یخ زدن هندوانه حدود یک ساعت طول می‌کشد.
به محض اینکه تکه‌های هندوانه یخ زدند، آن‌ها را در ظرف درب‌داری که هوا به درون آن نفوذ نکند، قرار دهید.
درب ظرف را محکم بسته و آن را در فریزر قرار دهید.
با این روش می‌توانید هندوانه را به مدت ۶ ماه نگهداری کنید و از آن برای تهیه نوشیدنی‌هایی همچون اسموتی هندوانه و بستنی هندوانه استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite