روش خشک کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی میوه ای هست که در جیره ی غذایی بیشتر مردم دنیا قرار داره. این میوه امروزه به روش‌های مختلف، به‌ شکل خام یا به‌عنوان یکی از مواد لازم برای تهیهٔ غذا، انواع سس و نوشیدنی مصرف می‌شه.
گوجه فرنگی به صورت زراعی و گلخانه ای کشت می‌شه و همیشه توی بازار پیدا می‌شه. ولی در اصل محصول فصل بهار و تابستان هست. می‌تونید در فصل تابستان که این میوه به شکل فراوان و با قیمت مناسب توی بازار پیدا میشه گوجه‌فرنگی را خشک کنید. وقتی گوجه فرنگی تازه در دسترس نباشه می‌تونید از گوجه خشک استفاده کنید؛ یا در تهیه انواع سالاد، ساندویچ، پیتزا، پاستا و … به‌کار ببرید.
گوجه خشک بخاطر از دست دادن آب فاسد نمی‌شه و ماندگاری بالاتری نسب به گوجه فرنگی تازه داره. شما به راحتی می‌تونید گوجه خشک را توی خونتون درست کنید. برای درست کردن گوجه خشک توی خونه روش‌های زیادی مثل؛ استفاده از نور خورشید، فر، دستگاه خشک کن و ماکروویو وجود داره.


										خشک کردن گوجه

آماده سازی گوجه فرنگی برای خشک کردن

• ابتدا گوجه‌ها را بشویید و خشک کنید.
• در صورت تمایل می‌تونید پوست گوجه‌ها را قبل از خشک کردن جدا کنید.
برای اینکار باید انتهای گوجه دو برش به شکل بعلاوه بزنید، حواستون باشه عمق این برش‌ها زیاد نشه؛ فقط پوست گوجه را برش بزنید. گوجه‌ها را ۲۰ تا۳۰ ثانیه داخل آب در حال جوش بذارید. با استفاده از یک قاشق گوجه‌ها را بیرون بیارید و داخل مخلوط آب و یخ قرار دهید. با این روش می‌تونید پوست گوجه‌ها را به راحتی با دست جدا کنید.
• قسمت انتهایی گوجه را با چاقو ببرید.
• برای برش زدن گوجه‌ها متناسب با سایزشون، گوجه‌ها را ورقه‌ای یا از وسط برش بزنید.
• در صورت تمایل می‌تونید قبل از خشک کردن گوجه فرنگی ها روی آن ها کمی نمک، پودر سیر و آویشن بپاشید.


										گوجه فرنگی خشک

										مزه دار کردن گوجه خشک

خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب

یک روش آسان و طبیعی برای خشک کردن گوجه، قرار دادن آنها در معرض نور خورشید است. دمای 32 درجه در روز های گرم با رطوبت پایین برای خشک کردن گوجه فرنگی مناسب هست.
• گوجه فرنگی را روی صفحه ی توری و یا سبد بچینید تا هوا جریان داشته باشه.
• سینی را در هوای آزاد و در مقابل نور مستقیم خورشید با فاصله از سطح زمین قرار دهید.
• برای محافظت از گوجه‌ها در مقابل حشرات بهتر است آنها را با یک توری یا پشه بند بپوشانید.
• یکبار در روز گوجه فرنگی‌ها را پشت و رو کنید.
• برای جلوگیری از ایجاد شبنم، شب‌ها گوجه فرنگی‌ها را به داخل خانه بیاورید.
• خشک کردن گوجه‌ها به این روش وابسته به دما، رطوبت هوا و ضخامت گوجه‌ها چهار تا دو هفته طول می‌کشه.


										گوجه خشک در آفتاب

خشک کردن گوجه فرنگی در فر

• نیمه های گوجه فرنگی را کنار هم روی صفحه‌ی توری بچینید و در سینی فر بذارید.
• می‌تونید روی سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و گوجه‌ها را روی آن بچینید.
• در صورتیکه گوجه فرنگی‌ها را از وسط نصف کرده‌اید، قسمت برش خورده آن را رو به بالا قرار دهید.
• سینی را در فر با دمای 60- 80 درجه‌ ی سانتیگراد یا 150 – 175 درجه‌ ی فارنهایت به مدت 8-12 ساعت قرار دهید.
• در فر را کمی باز نگه دارید. وقتی که گوجه فرنگی ها حدود نصف حجم اولیه می شود آماده اند، اما هنوز هم نرم هستند.
• حالا وقت آن رسیده است که آن ها را از فر خارج کنید و بذارید در همان حالت روی صفحه‌ی توری سرد شوند.
• گوجه فرنگی های سرد شده را داخل ظرف های استریلیزه بذارید و در آنها را ببندید و ظرف ها را داخل یخچال بذارید.

خشک کردن گوجه با استفاده از ماکروویو

استفاده از ماکروویو یک روش آسان و سریع برای خشک کردن گوجه هست. خشک کردن گوجه با ماکروویو به روش زیر انجام میشه:
• گوجه‌ها را با فاصله از یکدیگر در ماکروویو قرار دهید. برای جمع آوری آب گوجه‌ها یک ظرف زیر آن قرار دهید.
• ماکروویو را به مدت ۱۵ دقیقه روی قدرت بالا (High) قرار دهید.
• بعد از ۱۵ دقیقه، در ماکروویو را باز کنید و گوجه‌ها را پشت و رو کنید و آب جمع شده در ظرف را روی طرف دیگر گوجه‌ها بریزید.
• دوباره ماکروفر را با قدرت بالا روشن کنید، اجازه دهید گوجه‌ها به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل آن باقی بمانند تا خشک شوند.
• گوجه‌ها را از ماکروویو خارج کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شوند.

خشک کردن گوجه با دستگاه خشک کن

• برای جلوگیری از چسبیدن گوجه‌ها به سینی خشک کن، آن را با مقدار کمی روغن زیتون چرب کنید.
• گوجه‌های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی سینی دستگاه خشک کن بچینید.
• دمای دستگاه را بین ۱۲۵ تا ۱۳۵ درجه فارنهایت قرار دهید، معمولا خشک کردن گوجه فرنگی در این روش، بین 8 تا ۱۲ ساعت طول می‌کشه.
• بعد از خشک شدن گوجه‌ها آن‌ها را از دستگاه خارج و کمی صبر کنید تا خنک شوند.


										دستگاه خشک کن گوجه فرنگی

نگهداری از گوجه فرنگی خشک شده

برای استفاده ی طولانی مدت ظرف ها را داخل فریزر نگه دارید. فقط برای فریز کردن گوجه فرنگی ها از ظرف های کوچکتر استفاده کنید.
میتونید گوجه خشک‌ها را به مدت 2 هفته در یخچال و 12 ماه در فریزر نگه دارید. بعد از اینکه گوجه فرنگی‌ها خشک شدن، برای نگهداری آنها به یکی از سه روش زیر عمل کنید:

• نگهداری در روغن زیتون: داخل یک شیشه مقداری روغن زیتون و سبزیجات معطر مانند پونه، ریحان و … بریزید.
گوجه‌های خشک شده را داخل آن ریخته و بعد از یک روز شیشه را در یخچال قراردهید. با این روش گوجه فرنگی‌ها به مدت سه ماه قابل نگهداری هستن.

• نگهداری در زیپ لاک: گوجه فرنگی‌ها را داخل زیپ لاک قرار دهید و داخل یخچال نگهداری کنید. به جای زیپ لاک می‌توانید از ظروفی که درب آنها کاملا بسته می‌شه و هوا به داخل ظرف نفوذ نمی‌کنه استفاده کنید. با این روش گوجه‌ها به مدت 6 تا ۹ ماه در یخچال قابل نگهداری هستن.

• فریز کردن: اگرچه نیازی به فریز کردن گوجه فرنگی خشک شده نیست؛ اما فریز کردن باعث می‌شه تا مدت طولانی‌تری قابل نگهداری باشن. بعد از خشک کردن گوجه فرنگی‌ها، روی هر کدوم کمی روغن زیتون بریزید و بذارید مدت 1 هفته در یخچال بمونه. اون‌ها را داخل یک زیپ لاک بریزید و در فریزر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite