خشک کردن غنچه گل محمدی

خشک کردن گل محمدی

اردیبهشت فصل گلاب گیری و برداشت گل محمدی است. گلبرگ گل محمدی علاوه بر خواصی که دارد بسیار خوش عطر است. به همین علت برای عطر و طعم انواع خوراکی، دسر و دمنوش استفاده می‌شود. یکی از بهترین روش‌های نگهداری گلبرگ گل محمدی، خشک کردن است.

روش‌های خشک کردن گل محمدی

آویز کردن با نخ و خشک کردن غنچه

یکی از روش‌های سنتی خشک کردن غنچه گل محمدی به نخ کشیدن آن است.
بعد از جمع آوری، خیلی آرام و با حوصله بدون اینکه غنچه‌ها آسیب ببینند آن‌ها را بشویید.
سپس نخ را با یک سوزن از ساقه‌‌ی غنچه‌ها رد کنید.
بند غنچه‌ها را در سایه که هوا جریان داشته باشد، به دور از گرد و غبار آویزان کنید تا خشک شود.
در این روش به علت اینکه غنچه‌ها با زمین تماس ندارند؛ حالت طبیعی‌شان حفظ ‌میشود. هم چنین جریان هوا همه جای گل وجود داشته و بهتر و زودتر خشک ‌میشود. برخی غنچه‌ها را در آفتاب خشک ‌میکنند، اما خشک کردن غنچه‌ها در سایه باعث ‌میشود عطر، رنگ و خواص آن بهتر حفظ شود.
غنچه‌های گل محمدی را می‌توانید برای تزیین انواع دسر، حلوا، شله زرد، ماست، دوغ و … به کار ببرید.


										خشک کردن غنچه گل محمدی

خشک کردن گلبرگ گل محمدی

ابتدا گلبرگ‌ها را از کاسبرگ جدا کنید. با گذاشتن انگشت شست روی پرچم، گل را در دست نگهدارید و گلبرگ‌ها را جدا کنید.
گلبرگ‌ها را داخل ظرف آب سرد حدود 15 دقیقه خیس کنید. سپس آبکش کنید تا آبش برود.
روی سینی یا سطحی، پارچه نخی تمیز و خشک انداخته و گلبرگ‌ها را روی آن پهن کنید و در محیط خانه، جایی که هوا جریان داشته و سایه باشد، بگذارید تا کاملا خشک شوند.
روشن کردن پنکه روند خشک شدن را تسریع ‌میکند. پنکه را تا زمانی روشن کنید که آب گلبرگ‌ها برچیده شود.
پس از آن اجازه دهید گلبرگ‌ها کاملا خشک شوند. چند روز یک بار گلبرگ‌ها را زیر و رو کنید تا یکسان در معرض هوا قرار گیرند.

هرگاه به پودر گلبرگ نیاز پیدا کردید مقداری از گلبرگ‌ها را آسیاب کنید تا عطر و رنگش بهتر حفظ شود.
‌میتوانید برای سریعتر خشک شدن گلبرگ‌ها آنها را در سینی فلزی و در معرض آفتاب ملایم قرار دهید، اما کیفیت گلبرگ‌های خشک شده در سایه بهتر خواهد بود.
برای خشک کردن گلبرگ از دستگاه میوه خشک کن هم می‌توانید استفاده کنید. برای استفاده از میوه خشک بهتر است گلبرگ‌ها را پس از شستشو مدتی روی پارچه پهن کنید تا آبشان برود.

روش دیگربرای خشک کردن گل محمدی قرار دادن در پلاستیک هوا است. گلبرگ‌ها را در پلاستیک دسته دار ریخته و آن را طوری ببندید که مثل بادکنک هوا بگیرد. در جای تاریک و بدون نور قرار دهید. پس از یک هفته گلبرگ‌ها خشک ‌میشوند.

روش نگهداری غنچه و گلبرگ‌های خشک شده

گلهای خشک شده باید در جای بدون رطوبت، خشک و خنک نگهداری شوند.
بهتر است زمان استفاده پودر شوند تا عطر و رنگشان ماندگارتر شود.
گلبرگ‌های خشک را در ظرف در دار بریزید.
برای نگهداری طولانی مدت غنچه‌ها آنها را در ظرف در دار ریخته و در فریزر بگذارید.
اگر غنچه‌ها و گلبرگ‌ها کاملا خشک شوند مدت ماندگاری آنها بیشتر ‌میشود.

طرز تهیه پودر گل محمدی خشک

گلبرگهای خشک شده را در ماهیتابه روی حرارت ملایم قرار دهید و گاهی آن را زیر و رو کنید.
دقت کنید گلبرگ‌ها روی هم انباشته نباشند، تا بطور یکنواخت حرارت دیده و سریعتر خشک شوند.
بعد از 20 تا 25 دقیقه کاملا خشک و کریسپی ‌میشوند و ‌میتوانید به راحتی بین کف دست‌ها بسایید.
یک روش دیگر خشک کردن در فر است، گلبرگ‌ها را در سینی پهن کرده و فر را با حرارت ملایم روشن کنید.
گاهی سینی را خارج کردهه و گلبرگ‌ها را زیر و رو کنید.
حرارت دادن در فر یا ماهیتابه، عطر گلبرگ‌ها را قوی تر ‌میکند.
‌میتوانید گلبرگ‌های خشک را در آسیاب پودر کنید.


										خشک کردن غنچه گل محمدی

کاربردهای گلبرگ و پودر گل محمدی خشک

گلبرگ‌ها را برای تهیه مربای گل محمدی ‌میتوانید بکار ببرید.
پودر گلبرگ گل محمدی را با نسبت مساوی دارچین و زنجبیل مخلوط کرده و برای غذاهایی مانند لوبیاپلو، باقلا پلو، خورش قیمه، قیمه بادمجان و … استفاده کنید.
همچنین ‌میتوانید پودر گل محمدی را لابلای برنج سفید برای زرشک پلو مجلسی بریزید.
گلبرگ، غنچه و پودر گل محمدی برای تزیین انواع دسر، حلوا، شله زرد، ماست، کوکو، کیک، بستنی، شیرینی و … استفاده ‌می‌شود.


										خشک کردن غنچه گل محمدی

گل محمدی، خوشبو کننده‌ای عالی برای فضای منزل است. برای استفاده بدین منظور، می‌توان مقداری از گلبرگ‌های خشک گل محمدی را با ادویه‌های معطر دیگری همچون دارچین، زنجبیل یا وانیل آسیاب کرده و در نقاط مختلف منزل از جمله کشوها، جا کفشی، حمام و حتی کنار تخت قرار داد.
اگر لابلای چای خشک بریزید عطر خوبی به چای داده و از خواص گل محمدی هم بهره مند خواهید شد.
‌میتوانید پودر گل محمدی را در سالاد و دوغ بریزید.
با دمنوش گل محمدی از خواص آن بهره مند شوید.
پودر گل محمدی را با نمک مخلوط کنید و در نمک‌دان بریزید و همراه خیار مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite