میوه های دارای ویتامین E

ویتامین E جزء ویتامین های حلال در چربی به حساب می‌آید که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. ویتامین E به سه شکل آلفا توکوفرول، بتا توکوفرول و گاما توکوفرول وجود دارد. این ویتامین فواید زیادی مثل تقویت سیستم ایمنی، شادابی پوست، جلوگیری از ضعیف شدن چشم و … دارد. ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل خنثی کردن رادیکال های آزاد نقش ضد سرطانی دارد. مصرف ویتامین در دوران بارداری توصیه می شود چرا که خطر ابتلای نوزاد به بیماری آسم را کاهش می‌دهد.

عوارض کمبود ویتامین E:

  • افزایش ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و عروقی
  • اختلال در بینایی، سیستم ایمنی بدن، سیستم عصبی
  • ضعف عضلانی
  • سقط جنین و اختلالات بارداری

مزایای ویتامین E برای بدن:

  • جلوگیری از بیماری‌های پوستی و سرطان پوست و دیابت
  • رفع آفتاب سوختگی
  • متعادل کننده چربی پوست
  • بهبود خشکی ناخن، جای زخم و لک پوستی
  • از بین بردن تبخال و تاول
  • تقویت و افزایش رشد مو
  • کاهش اثر کلسترول بد
  • درمان بیماری های قلبی، واریس و آلزایمر
  • متعادل سازی و کاهش فشار خون

میزان توصیه شده ویتامین E در:

  • نوزادان: 6 میلی گرم در روز
  • کودکان: 7 میلی گرم در روز
  • مردان بالغ: 15 میلی گرم در روز
  • زنان بالغ: 15 میلی گرم در روز
  • زنان باردار: 15 میلی گرم در روز
  • زنان شیر ده: 19 میلی گرم در روز

چه زمانی ویتامین E بخوریم؟

مطالعات نشان می دهد بهترین زمان برای استفاده از ویتامین Eبعد از وعده غذایی به خصوص شام می باشد.

میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین E

همان طور که اشاره شد ویتامین ای جز ویتامین های مهم و مفید برای بدن به حساب می آید. ما می توانیم این ویتامین را از طریق منابع مختلف تامین کنیم؛ در ادامه به منابع گیاهی( میوه و سبزیجات حاوی ویتامین E) می پردازیم.


										تمشک

										زرد-آلو

										میوه حاوی ویتامین E

										میوه های حاوی ویتامین E

										ویتامین e در انبه

										میوه ویتامین E

زیتون:

اگر بتوانید زیتون را در سبد غذایی روزانه خود جای دهید می‌توانید مقدار مناسبی از ویتامین ای دریافت کنید. در هر 100 گرم زیتون 8/3 میلی گرم ویتامین E موجود است.

انگور سیاه:

انگور سیاه جز میوه هایی است که در فصل تابستان می توانید آن را در ایران تهیه کنید. هر 100 از این میوه حاوی 1 میلی گرم ویتامین ای می باشد.

سبزجات با برگ های پهن:

سبزیجاتی مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ شلغم از منابع گیاهی خوب ویتامین ای به حساب می آیند. در 100 گرم برگ چغندر 8/1 میلی گرم، 100 گرم اسفناج 2 میلی گرم و 100 گرم برگ شلغم 9/2 میلی گرم ویتامین ای موجود است.

کلم‌بروکلی:

کلم ‌بروکلی منبع مناسب کلسیم و ویتامین ای است. 100 کلم بروکلی 5/1 میلی گرم از این ویتامین را دارد.

فلفل دلمه قرمز:

فلفل دلمه قرمز جز سرشار از ویتامین E است که به صورت خام و پخته مورد استفاده قرار می گیرد. در 100 گرم فلفل دلمه قرمز میلی گرم 6/1ویتامین ای موجود است.

مارچوبه:

یکی از سبزیجات مفید برای بدن و منبع خوب ویتامین ای مارچوبه است. هر 100 گرم مارچوبه 5/1 میلی گرم ویتامین E دارد.

آووکادو:

آوکادو جز میوه های سرشار از مواد معدنی است. همچنین یکی از غنی ترین میوه ها برای دریافت ویتامین ای آووکادو می باشد. در 100 گرم از این میوه حود 1/2 میلی گرم ویتامین E وجود دارد.

انبه:

انبه یک میوه استوایی لذیذ و خوشمزه غنی از ویتامین ای است. در 100 گرم از میوه انبه 9/0 میلی گرم ویتامین E وجود دارد.

پاپایا:

پاپایا میوه کمیاب در ایران است که حاوی مقادیر بالای ویتامین E بوده. در هر 100 گرم از پاپایا 1/2 میلی گرم ویتامین ای وجود دارد.

کیوی:

یکی دیگر از منابع خوب این ویتامین میوه کیوی است. در 100 گرم از این میوه 5/1 میلی گرم ویتامین Eوجود دارد.

زردآلو:

زردآلو جز میوهای تابستانی به حساب می آید که سرشار از ویتامین E می باشد. در 100 گرم میوه زردآلو 9/0 میلی گرم ویتامین E موجود است.

تمشک:

تمشک میوه لذیذی است که سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین E می باشد. در 100 گرم تمشک ایرانی 2/1 میلی گرم ویتامین E موجود است.


										ویتامین E در سبزیجات

										فلفل دلمه قرمز حاوی ویتامین E

										ویتامین E در سبزیجات

										ویتامین E در میوه ها

										ویتامین E در میوه ها

										ویتامین E در زیتون

آجیل:

تقریبا تمام آجیل‌ها و مغزهای خوراکی سرشار از ویتامین E هستند. البته به جز ویتامین E انواع مختلفی از ویتامین و مواد معدنی در آجیل ها موجود است. در ادامه میزان ویتامین E موجود در 100 گرم از مغز ها را بیان می کنیم.


										فندق

										آجیل سرشار از ویتامین E

										تخمک کدو حاوی ویتامین E

بادام: 26میلی گرم ویتامین E

فندق: 15 میلی گرم ویتامین E

بادام زمینی: 3/8 میلی گرم ویتامین E

 بادام هندی: 9/0 میلی گرم ویتامین E

تخم آفتاب گردان: 35 میلی گرم ویتامین E

 تخم کدو: 2/2میلی گرم ویتامین E

پسته: 9/2 میلی گرم ویتامین E


										ویتامین Eدر بادام

										ویتامین E در خشکبار

										مغز آفتابگردان حاوی ویتامین E

										پسته حاوی ویتامین E

										ویتامین E در میوه سالم پیکا

										پسته حاوی ویتامین E

روغن های گیاهی:

 بعضی از روغن های گیاهی جزء منابع غنی ویتامین E محسوب می شوند. در ادامه به میزان ویتامین E در 100 گرم روغن حاوی این ویتامین اشاره می کنیم.


										روغن حاوی ویتامین E

										ویتامین E در روغن

روغن آفتاب گردان: 41 میلی گرم ویتامین E

روغن پالم : 16 میلی گرم ویتامین E

روغن هسته انگور: 29 میلی گرم ویتامین E

روغن کانولا: 18 میلی گرم ویتامین E

روغن بادام: 39 میلی گرم ویتامین E

روغن فندق: 47 میلی گرم ویتامین E

روغن جوانه گندم: 149 میلی گرم ویتامین E

منابع حیوانی حاوی ویتامین E:

جدای از منابع گیاهی بسیاری از منابع حیوانی نیز حاوی ویتامین E می باشند. در ادامه به معرفی این منابع می پردازیم.

ماهی سالمون:

یکی از غنی‌ترین ماهی ها از لحاظ ویتامین و مواد معدنی ماهی سالمون است. در 100 گرم ماهی سالمون 1/1 میلی گرم ویتامین ای موجود است.

گوشت غاز:

گوشت غاز منبع پروتئینی خوبی محسوب می شود، همچنین این گوشت حاوی ویتامین E مناسبی است. در 100 گرم گوشت غاز 7/1 میلی گرم ویتامین E وجود دارد.

میگو:

از منابع حیوانی دیگر حاوی ویتامین E می توان به شاه میگو اشاره کرد. 100 گرم شاه میگو 1 میلی گرم از ویتامین E بدن را تامین می کند.

قزل‌آلای رنگین‌کمان:

قزل‌آلای رنگین‌کمان نیز جز غذاهای دریایی حاوی ویتامین E است که در 100 گرم آن 8/2 میلی گرم ویتامین ای موجود است.


										ویتامین E  در منابع حیوانی

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite