پیشگیری و درمان سرماخوردگی

همه‌ی ما تا حالا بار‌ها و بار‌ها سرماخوردگی را تجربه کردیم. و قرص‌هایی که در مدت بیماری به بهبود حالمان کمک می‌کند را می‌شناسیم. بیشتر اوقات با بروز علائم با مصرف قرص بیماری را از بین می‌بریم. اما این روش بهترین راه درمان نیست. با مصرف میوه، آبمیوه، خوراکی‌های سبک و مقوی مثل سوپ، فرنی، شیر، تخم‌مرغ و غذا‌های مقوی دیگر می‌توان بیماری را کنترل کرد. خوردن این خوراکی‌های مقوی ممکن است به سرعت قرص اثر نکند. اما مقاومت بدن را بالا می برد. با تقویت سیستم ایمنی بدن کمتر مریض می‌شویم و بدن به راحتی با بیماری مبارزه می‌کند. در این حالت هنگام بیماری‌سخت مثل آنفولانزا در صورت مصرف قرص، نتیجه‌ی اثر مصرف قرص را سریع‌تر می‌بینیم.

در ادامه مواد غذایی مناسب در زمان سرماخوردگی را به شما معرفی می‌کنیم.

میوه برای سرماخوردگی

سرماخوردگی را می‌توان به کمک ویتامین‌ها، مواد شیمیایی و مغذی موجود در میوه و سبزیجات سریع‌تر بهبود بخشید. درمان قطعی و سرعتی برای سرماخوردگی در لحظه وجود ندارد. به همین علت تقویت بدن در تسریع بهبود بیماری بسیار موثر است.

مصرف انواع ویتامین و مواد مغذی به طور قابل ملاحظه‌ای می‌تواند به جلوگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. پیروی از رژیم غذایی زود هضم در کنار مصرف همه ویتامین‌ها به تامین انرژی در طول بیماری می‌انجامد.

با اینکه دوره سرماخوردگی برای بهبود یافتن باید سپری شود. اما برای داشتن انرژی و مقابله با بیماری با تغذیه مناسب بدن را تقویت کنید.
سیستم ایمنی قوی به کمک ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C، A، D و K تامین می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سریع سرماخوردگی باید مواد خوراکی حاوی این ویتامین‌ها را مصرف کنیم. همه‌ی ما می‌دانیم که منشا اصلی این ویتامین‌ها میوه‌ها و سبزیجات هستند.

میوه و سبزیجات در انواع و رنگ‌های مختلف از قرمز، بنفش، زرد، نارنجی، سبز و سفید تنوع بسیاری دارند. که باید در طول سرماخوردگی برای درمان و تسکین حال بیمار استفاده شوند.
در این متن بهترین میوه‌ها برای سرماخوردگی را معرفی می‌کنیم. تا به کمک آنها سریع‌تر آثار اذیت کننده‌ی بیماری را بهبود بخشید. میوه‌هایی که برای سرماخوردگی مناسب هستند از نظر اثرگذاری در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. بعضی اثر تقویت کننده برای بدن و سیستم ایمنی را دارند. بعضی خاصیت تسکین دهنده و گروهی برای رفع عفونت‌ها مناسب هستند.

مرکبات:

برای جلوگیری از سرماخوردگی،ویتامین ث مصرف کنید. با مصرف این ویتامین، شدت بیماری کاهش یافته و بهبودی حاصل می شود. پرتقال، لیمو ترش و شیرین همگی از منابع ویتامین ث بشمار می روند.

لیمو‌ترش؛ گزینه‌ای بسیار موثر

یکی از منابع ویتامین C لیمو‌ترش است. از بهترین میوه‌ها برای سرماخوردگی به شمار می‌رود. از این رو بهتر است در دوران سرماخوردگی، 2 الی 3 عدد لیمو ترش در طول به همراه آب‌ولرم و عسل مصرف شود. همچنین می‌توان در سوپ و انواع مواد غذایی به عنوان طعم دهنده بسیار مفید از این میوه استفاده کرد.

لیمو‌شیرین

لیمو‌شیرین به شدت در کاهش تب ناشی از عفونت‌ها و باکتری‌های ایجاد شده در بدن موثر است. باید در طول دوران سرماخوردگی از این میوه غافل نشد. روزانه 2 تا 3 عدد از این میوه در فواصل مختلف راهکاری عالی برای بهبود محسوب می‌شود.

گریپ فروت؛ منبعی از ویتامین C

با اینکه گریپ فروت جزء میوه‌های ترش است اما در دوران سرماخوردگی به عنوان یک معجزه شناخته می‌شود. زیرا سرعت بهبود سرماخوردگی را بالا می‌برد. برای بهره از آن می‌توان آب‌این میوه یا خود آن را به راحتی استفاده کرد.
پرتقال همیشه در دسترس
امروزه انواع مرکبات در بسیاری از فصول سال در فروشگاه‌های میوه و سبزیجات وجود دارند.
پرتقال یکی از بهترین میوه‌ها برای سرماخوردگی است که به مقابله با ویروس‌ها خواهد پرداخت. بهتر است در دوران سرماخوردگی از پرتقال یا ترکیب آب‌آن به همراه لیمو شیرین غافل نشد.

درمان موثر با آناناس

آناناس از جمله بهترین میوه‌ها برای سرماخوردگی است. که باعث مبارزه با عفونت‌ها، عطسه و سرفه‌های ناشی از آن خواهد شد. مصرف روزانه 100 گرم از این میوه می‌تواند 50 کالری انرژی به بدن بیمار برساند. داشتن انرژی برای بهبود بیماری و مقابله بدن با بیماری بسیار مهم و ضروری است.
نکته مهم در مورد این میوه این است که اگر فرد بیمار از مشکلات گوارشی نیز رنج می‌برند؛ می‌تواند از کمپوت این میوه استفاده کند.

سبزیجات:

برخی از سبزیجات به صورت پخته نیز می‌توانند تاثیر به سزایی در بهبود داشته باشند؛ مثل:

شلغم

به صورت بخارپز یا آب‌پز به همراه کمی نمک مثل آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند. یا پخته شده با عسل برای بهبود عوارضی مانند گلودرد در سرماخوردگی بسیار موثر است.

انواع کلم

به صورت پخته شده با مقداری نمک به دریافت خواص آنتی اکسیدانی در طول سرماخوردگی و رفع عوارض آن منجر می‌شوند.

زنجبیل

یک گیاه آسیایی و تند است که از آن برای درمان تهوع و استفراغ استفاده می شود. ریشه این گیاه منبع آنتی اکسیدان است. همچنین از بروز سرماخوردگی جلوگیری می کند. از این گیاه می توان یک دمنوش تهیه کرد. یک فنجان چای زنجبیل تازه و داغ بهترین نوشیدنی برای درمان سرماخوردگی است.

سیر

برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه از سیر در غذای خود استفاده کنید. سیر حاوی ماده ایی به نام «آلیسین» است. که خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی دارد .اخیراً یک تحقیق، تأثیرگذاری سیر در ۱۴۶ نفر در عرض ۳ ماه را بررسی کرده است. کسانی که از مکمل‌های سیر استفاده کردند، ۲۴ عارضه از سرماخوردگی و کسانی که استفاده نکردند، ۶۵ عارضه را نشان دادند. همچنین، کسانی که از سیر استفاده کردند، ۱ روز کمتر از سایرین علائم سرماخوردگی را نشان دادند.
در تحقیقی دیگر، کسانی که از سیر استفاده کردند، علائم کمتری داشتند و زودتر خوب شدند. احتمالاً به دلیل مصرف روزانه‌ی ۲.۵۶ گرم مکمل سیر، سلول‌های ایمنی بدن افزایش پیدا کرده‌اند.
برای بهره‌مندی از خواص سیر می‌توانید دو حبه سیر را له کنید. سپس آن را با آب‌گوشت یا آب‌مرغ بجوشانید و میل کنید.

پیاز

ضدعفونی کننده‌ی موثری است. پیاز پخته شده خلط آور است. به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد.
100 گرم پیاز را خرد کنید و در 20 سی‌سی آب، به مدت 20 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و 1 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. دوباره محلول را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه 2 تا 6 قاشق چای‌خوری از این شربت میل کنید.

آب‌میوه برای سرماخوردگی

نوشیدن روزانه 8-6 لیوان آب، آب میوه، چای و دیگر مایعات رقیق به درمان سریع سرماخوردگی کمک می‌کند. گاهی حتی برخی از بهترین میوه‌ها به شکل کمپوت شده را نمی‌توان برای سرماخوردگی مصرف کرد. اگر فرد بیمار میل به غذا خوردن نداشت؛ یک آب‌میوه‌ی مقوی به بهبود حال بیمار کمک می‌کند. آب‌میوه‌هایی که برای سرماخوردگی مناسب‌اند شامل:
آب‌سیب؛ نوشیدن آب‌سیب دارویی موثر برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
آب‌هویج، آب‌چغندر به همراه کمی آب‌سیب و آب‌زنجبیل، آب‌توت فرنگی، آب‌کیوی
نکته: بهتر است آب‌میوه‌ها دمای سردی نداشته باشند و تقریبا هم‌دما با محیط مصرف شوند.

بخور آب داغ

یکی از راه‌های بهبود سرماخوردگی، بخور آب گرم است.
مقداری آب در داخل کتری یا قابلمه ای بریزید و آن را روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید. سپس حوله ای روی سر خورد بیاندازید، سر را روی کتری یا قابلمه آب داغ خم کنید و تا زمانی که احتقان برطرف شود بخار آب را استنشاق نمایید. این کار به رفع سرفه‌های ناشی از خشگی گلو نیز کمک می‌کند. می‌توانید به آب جوشی که برای بخور آماده کرده‌اید؛ اسطوخودوس یا اکالیپتوس اضافه کنید..

در سرماخوردگی چه نخوریم؟

حال که با بهترین میوه‌‌ها برای سرماخوردگی آشنا شدید، لازم است برخی از میوه‌ها را نیز حذف کنید. زیرا ممکن است باعث تشدید عوارض سرماخوردگی شودند. یا به عنوان محرک برای التهابات عمل کنند.
خوب است از مواد غذایی سرخ کردنی، نوشیدنی‌های آماده یا غذاهای آماده‌ی پرچرب و برخی از میوه‌ها در دوران سرماخوردگی اجتناب‌کرد. مهمترین این میوه‌ها خربزه و انگور هستند؛ که برای بدن در دوران سرماخوردگی مضر باشند.
با اینکه این دو میوه سرشار از خواص مختلف هستند. اما در زمان سرماخوردگی، با رساندن هیستامین به بدن یا سبب ترشح شدن هیستامین در بدن، باعث تشدید عوارض سرماخوردگی می‌شوند. هنگام سرماخوردگی، بهتر است از این دو گزینه صرف نظر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite