میوه‌های دارای ویتامین A

در این مقاله همراه با شما مخاطبین همیشگی به موضوع میوه‌های دارای ویتامین A ‌می‌پردازیم. ویتامین A‌‌ یا رتینول‌ یک ویتامین محلول در چربی است که برای سیستم ایمنی بدن و کارکرد درست بدن ضروری است. همچنین این ویتامین‌‌یک آنتی اکسیدان قوی محسوب ‌می‌شود. ویتامین A به شکل خالص در منابع گیاهی ‌یافت می‌شود. پیش‌سازهای این ویتامین‌ یعنی کاروتن‌ها به اشکال مختلف در گیاهان وجود دارد. این ویتامین به ۳ فرم رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید موجود است.


										ویتامین A

نکاتی درباره مصرف ویتامین A

  • بهتر است ویتامین A را بعد از وعده شام مصرف کنید، چرا‌که بهتر جذب بدن ‌می‌شود.
  • این ویتامین اگر به مقدار زیاد و کمتر از نیاز بدن مصرف شود برای سلامتی مضر است.
  • مکمل ویتامین A را حتما با دستور پزشک معالج مصرف کنید.

میزان مورد نیاز ویتامین A در روز:

  •  زنان: 800 ‌‌میلی‌گرم
  •  زنان شیرده: 1300 ‌‌میلی‌گرم
  • مردان: 900 ‌‌میلی‌گرم
  • کودکان: 400-600 ‌‌میلی‌گرم

فواید مصرف ویتامین A

  • رفع آکنه پوست بدن و صورت
  • تقویت چشم
  • از بین بردن چین و چروک و جلوگیری از پیری
  • درمان اختلالات پوستی
  • حفظ سلامت پوست سر و جلوگیری از آسیب مو‌ها
  • کاهش شوره و خشکی سر
  • مبارزه با عفونت در بدن
  • کاهش بیماری‌های چشمی
  • حفاظت استخوان‌ها
  • جلوگیری از تولید سنگ در کلیه
  • تقویت دهان و دندان
  • جلوگیری از سرطان
  • مفید در باروری
  • درمان دیابت نوع 2

عوارض کمبود ویتامین A

  • ایجاد مشکلات باروری
  • کوتاه قدی
  • شب کوری
  • کاهش وزن
  • خطر ابتلا به عفونت
  • خشکی پوست
  • بی خوابی
  • خستگی و کوفتگی
  • تاخیر در روند رشد کودکان


										ویتامین A در سبزیجات

سبزیجات و میوه‌های حاوی ویتامین A

در این قسمت به بهترین منابع گیاهی ویتامین A ‌می‌پردازیم و آن‌ها را مورد بررسی قرار ‌می‌دهیم.

هندوانه:

میوه‌ی تابستانی بسیار خوشمره و پرطرفدار، که حاوی مقدار مناسبی ویتامین A ‌است. در هر 100 گرم هندوانه 28 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

طالبی:

این میوه مانند هندوانه جزء میوه‌های تابستانی به شمار ‌می‌رود. از طالبی به دلیل طعم و مزه دل چسب در نوشیدنی‌ها استفاده ‌می‌شود. در هر 100 گرم از این میوه 271 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

نارنگی:

این میوه از منابع خوب ویتامین A محسوب ‌می‌شود. عطر و مزه خوبی دارد. در 100 گرم نارنگی 34 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

شلیل:

شلیل جز میوه‌های خوشمزه و آبدار فصل تابستان به حساب ‌می‌آید که حاوی ویتامین A نیز ‌می‌باشد. در هر 100 گرم شلیل 17 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

زردآلو:

یکی از منابع غنی از ویتامین A زردآلو است. این میوه هم به صورت خشک و هم تازه قابل مصرف ‌است. در هر 100 گرم زردآلو 96 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.


										ویتامین آ در میوه سالم پیکا

پاپایا:

این میوه استوایی در ایران به سختی‌‌یافت ‌می‌شود، اما منبع خوبی از ویتامین A است. در 100 گرم میوه پاپایا 47 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

گریپ فروت:

حاوی مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین A است. 100 گرم گریپ فروت حاوی 58 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A است.

انبه:

یکی از میوه‌های پر خاصیت و حاوی ویتامین A انبه ‌است. این میوه وارداتی در سالاد، سس و نوشیدنی استفاده ‌می‌شود. 100گرم انبه 54 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A دارد.

هویج:

هویج جزء مواد غذایی غنی از بتاکاروتن و فیبر است؛ که به عنوان بهترین منبع ویتامین A ‌شناخته می‌شود. همچنین جزء مواد کم کالری محسوب ‌می‌شود. در 100 گرم هویج پخته شده 852 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

اسفناج:

اسفناج مانند همه‌ی سبزیجات برگ پهن دارای خواص مختلف و مواد معدنی بسیار است. این میوه منبع خوبی برای ویتامین A ، منیزیم و آهن است. در نصف فنجان اسفناج 573 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

کدو تنبل:

کدو تنبل از جمله مواد سرشار از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان است. در هر 100 گرم کدو تنبل پخته شده 558 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A وجود دارد.

فلفل دلمه ای قرمز و نارنجی:

فلفل دلمه‌ای قرمز و نارنجی منبع خوبی برای ویتامین A است. که در سالاد و کنار غذا به صورت پخته مصرف ‌می‌شود. در هر 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز و نارنجی 157 ویتامین A موجود است.

کاهو:

کاهو منبع خوبی از فیبر و ویتامین A است. این گیاه خواص متعددی دارد و به هضم غذا بسیار کمک ‌می‌کند و خواب شما را راحت‌تر ‌می‌کند. در هر 100 گرم کاهوی خام 436 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

مارچوبه:

مارچوبه جزء سبزیجات گرانی است که حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین A ‌می‌باشد. در هر 100 گرم مارچوبه 91 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

گوجه فرنگی:

در گوجه فرنگی خام و پخته شده مقدار قابل توجهی ویتامین A وجود دارد. در 100 گرم گوجه فرنگی خام 75 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

ریحان:

ریحان نیز از منابع خوب ویتا‌می‌A محسوب ‌می‌شود. ایرانی‌ها از ریحان به عنوان سبزی خوردن به صورت خام در کنار غذا استفاده ‌می‌کنند. در هر 100 گرم ازین سبزی معطر 56 ‌‌میلی‌گرم ویتامین A موجود است.

شلغم:

شلغم‌‌یکی از مواد پر خاصیت درفصل زمستان است. این میوه به تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار کمک ‌می‌کند و سرشار از ویتامین آ است. در 100 گرم شلغم 538 ‌‌میلی‌گرم وجود دارد.

میوه‌ها و سبزیجات دیگری مانند: موز، چغندر ، پرتقال، خربزه، جعفری، شاهی، هلو و خرما نیز منابع خوب ویتامین A به حساب ‌می‌آیند.

منابع حیوانی ویتامین A

علاوه بر میوه‌ها و سبزیجاتی که گفته شد منابع حیوانی نیز وجود دارند که حاوی ویتامین آ قابل توجهی هستند.

جگر گاو:

جگر حیوانات به خصوص گاو منبع خوبی ار ویتامین A هست. علاوه بر ویتامین آ ویتامین گروه ب، آهن، فولات و کولین در جگر وجود دارد.

روغن جگر ماهی کاد:

از آنجایی که جگر حیوانات محل ذخیره ویتامین A است جگر ماهی کاد و روغن آن منبع غنی از این ویتامین به حساب ‌می‌آیند.

زرده تخم مرغ:

زرده تخم مرغ سرشار از مواد مغذی مختلفی است. در بحث منابع حیوانی ویتامین A زرده تخم مرغ منبع خوبی برای این ویتامین است.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite