کیوی خشک
روش خشک کردن کیوی

چیپس کیوی

هر چیپسی ضرر نداره. میتونید یه چیپس خوشمزه بخورید که هم بی‌ضرر باشه هم خوشمزه و پر از خاصیت. چیپسی که امروز میخوایم یادتون بدیم؛ چیپس کیوی هست.
برای نگهداری طولانی مدت کیوی می‌تونید کیوی را خشک کنید و یه چیپس طبیعی خوشمزه داشته‌باشید.
در ادامه روش خشک کردن کیوی را به شما آموزش می‌دهیم.

مراحل آماده کردن میوه

در درجه اول سعی کنید از کیوی تازه‌ رسیده با پوست کاملا صاف برای تهیه‌ کیوی خشک استفاده کنید. اگر میوه نرسیده است، آن را برای مدتی در دمای محیط آشپزخانه قرار دهید تا برسد

کیوی را بشویید تا هرگونه آلودگی و میکروب روی پوست آن از بین برود. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز پوست آن را جدا کرده و به صورت ورقه‌هایی به ضخامت حدود ۵ میلیمتر برش بزنید.
گرفتن پوست کیوی اختیاری بوده و در صورت تمایل می‌توانید کیوی را با پوست برش بزنید.

کیوی یکی از میوه‌هایی است که پیش از خشک کردن نیازی به افزودن آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن ندارد.

روش‌های خشک کردن

نور خورشید، دستگاه خشک کن و فر سه روش ساده‌ای هستند که می‌توانید با آن کیوی را خشک کنید.

خشک کردن کیوی با استفاده از دستگاه خشک کن

ورقه‌های کیوی را روی صفحات میوه خشک کن قرار دهید. دستگاه خشک کن را روی حرارت ۱۳۵ درجه فارنهایت یا ۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. ۵ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا ورقه‌های کیوی خشک شوند.


										کیوی

استفاده از فر برای خشک کردن کیوی

کف سینی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و ورقه‌های کیوی را با حفظ فاصله روی آن بچینید.
فر را روی درجه حرارت ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت روشن کنید.
سینی را در فر قرار داده و لای در فر را باز بگذارید تا هوا جریان یابد و کیوی بهتر خشک شود.
هر دو ساعت یک بار سینی فر را بچرخانید تا کیوی‌ها به طور یکنواخت خشک شوند.
وقتی ورقه‌های کیوی بافتی چرمی پیدا کرده و تا حدی منعطف بودند، فر را خاموش کنید. اجازه دهید کیوی‌ها کاملا خنک شوند.
ورقه‌های کیوی را پس از خنک شدن در ظرف دردار پلاستیکی یا شیشه‌ای ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته: در صورتی می‌توانید ورقه‌های کیوی را در ظرف دربسته نگهداری کنید که کاملا خشک شده باشند. ولی اگر بافتی منعطف دارند و حاوی مقداری رطوبت هستند باید حتما در یخچال نگهداری شوند.

با استفاده از نور خورشید

ساده‌ترین روش برای خشک کردن کیوی استفاده از نور خورشید است. فرایند چند روز طول می‌کشد. به همین علت بهتر است زمانی برای این کار اقدام کنید که هوا برای چند روز متوالی گرم و آفتابی باشد.
ورقه‌های کیوی را با فاصله روی یک توری استیل ضد زنگ بچینید و توری را زیر نور خورشید قرار دهید.
زیر توری پایه‌ای قرار دهید تا هوا جریان یافته و کیوی‌ها سریع‌تر خشک شوند.
هنگام شب، کیوی‌ها را در محلی سرپوشیده قرار داده و روز بعد دوباره در معرض نور خورشید بگذارید، زیرا هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت در کیوی‌ها می‌شود.
هر روز به کیوی‌ها سر بزنید و میزان خشک شدن آن‌ها را چک کنید.
زمانی که ورقه‌های کیوی به اندازه دلخواه خشک شدند، آن‌ها را در سبدی ریخته و در سایه قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
سپس ورقه‌های کیوی را در ظرف دردار در محلی خشک و خنک نگهداری کنید.

خواص فوق العاده کیوی

خشک کردن کیوی در واقع روشی برای نگهداری و استفاده از این میوه در سایر فصول سال است. کیوی خشک را می‌توان به عنوان نوعی میان وعده مغذی و سالم مورد استفاده قرار داد. در مقایسه با کیوی تازه از نظرارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند.

کیوی استرس و حالات عصبی را کاهش می دهد. ایده‌آل‌ترین میوه در رویارویی و مقابله با بیماری های عصر حاضر است.
یکی از اثرات کیوی مراقبت از سیستم ایمنی بدن است. حجم بالای ویتامین C موجود در آن، برای مقابله با اضطراب و حالات عصبی اثر‌گذار است.

خواص دیگر کیوی کمک به هضم غذا و درمان یبوست است. کیوی امکان هضم پروتئین موجود در مواد غذایی را نیز فراهم می آورد. در نتیجه بروز سوءهاضمه، ورم معده (گاستریت) و گازهای معده، با مصرف کیوی کاهش می یابد. اگر کیوی در وعده صبحانه مصرف شود، برای عمل دفع بسیار مفید خواهد بود.

علاوه بر خاصیت‌های ذکر شده؛ کیوی برای سلامت استخوان ها، بهبود گردش خون و غلبه بر کم خونی نیز مفید است.

کیوی خشک شده را می‌توانید چند دقیقه در معرض بخار آب قرار دهید تا نرم شود و سپس در تهیه انواع کیک و کلوچه به کار برید.


										روش خشک کردن کیوی

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NameYour Name
EmailEmail
WebsiteWebsite